BT anjiografi, vücudumuzda bulunan kalp damarlarının görüntülenebilmesi için hastaya uygulanmaktadır. Yeni nesil teknoloji ile kalp damarlarının görüntülenmesinde yardımcı olan ağrısız ve acısız görüntüleme tekniğidir. İşlem sırasında hastanın 10-15 saniye nefesini tutması istenir.
Böylelikle daha kaliteli ve net görüntüler elde edilmiş olur. 40-64 dedektörlü BT cihazları ile gerçekleştirilen teknik ile yüksek kaliteye sahip olan görüntüler elde edilmiş olur.
Hemen hemen her hasta için 300-500 kesit elde edebilir ve çok hacimli bilgiye sahiptir. Ülkemizde ve dünyamızda ortaya çıkan ölümlerin sebebi kalp ve damar hastalıklardan kaynaklıdır. Bu durumda 1. sırada yerini almış bulunmaktadır. Kalp insanın hayatını sürdürebilmesinde yardımcı olan organdır.
Kalp olmazsa kişinin hayatta kalma durumu mümkün değildir. Bu yüzden ihmal edilmemesi ve ertelenmemesi gereken rahatsızlıklardan biridir. Hasta şikayetleri doğrultusunda bt anjiografi, çekimi gerçekleştirilmiş olur.
Kalbin beslenmesine yardımcı olan kan damarlarının sertliği oluşması durumunda plaklar tıkanmış olur. Tıkanan kalp plaklarının beraberinde kalp krizi açığa çıkar.
Bunun sebebi ise kal kasına yeterli miktarda kan gitmediği ve depolanmadığı için kişi oksijensiz kalır ve kalp krizi açığa çıkar. Kalp rahatsızlığından kaynaklı olarak kişinin ölme riski yüksektir. Bunun için kesinlikle rahatsızlığın ertelenmeden BT anjiografi, çekimi gerçekleştirilmesi gerekir.
Çekim yapılacağı zaman hastanın ayıkken nefesini tutması sonucunda gerçekleştirilen işlemdir. İşlem gerçekleştirildiği sırada kol toplardamarına kontrat madde verilir.
Bu madde ile görüntüleme işlemlerinin daha kaliteli ve net bir şekilde görüntülenmesine yardımcı olur. Verilen ilaç kalbe ulaştıktan sonra birkaç saniyeliğine görüntü alınmış olur. İşlem 10 saniye içinde tamamlanmış olur.
Çekim işlemleri gerçekleştirildikten sonra hastanın rutin yaşamına dönmesinde bir sakınca yoktur. Aynı gün hayatında kaldığı yerden devam edebilir. Gerçekleştirilen BT anjiografi, çekimi uzman hekim tarafından analiz edilir.
Vücuttaki damarların görüntülenebilmesi için hastaya koldan açılan damar yolu ile ilaç verilir. Bu ilaç sayesinde daha kaliteli ve net görüntüler elde edilmiş olur. Kontrat maddenin hastada alerji reaksiyonlarının ortaya çıkıp çıkmayacağı yönünde test yapılır.
Yapılan test sonucunda hastanın maddeye karşı gösterdiği reaksiyon hakkında bilgi sahibi olunur. İlacın kalbe ulaşması durumunda çekim işlemleri gerçekleştirilmiş olur.
Bu esnada hastanın nefesini tutması istenir. Tutulan nefes sonrasında çekim gerçekleştirilir. Böylelikle BT anjiografi, hem kısa sürede hem de kolay bir şekilde gerçekleştirilmiş olur.
Koroner arter hastalığı riski taşıyan bütün bireylere BT anjiografi, çekimi yapılır. Bu rahatsızlıklar arasında sigara içenler, stresli yaşam sürdürenler, pasif hayat tarzına sahip olanlar, obezite bireylerde, şeker hastalığı olan, yüksek tansiyon ve kolesterolü olan hastalar için uygulanması gereken görüntüleme tekniğidir. Bazı durumlarda hastaların hiçbir şikâyeti olmaz.
Fakat kişilerin koroner arter hastalığını taşıma riskleri vardır. Koroner arter rahatsızlığı farklı şekillerde karşımıza çıkabiliyor. Safra kesesi taşı, mide fıtığı, adele ağrısı, boyu fıtığına sebep olan sol koldaki ağrının kardiak sebebi gibi şekillerde ortaya çıkabiliyor. Ağrılı taklitler sonucunda karşımıza çıkabilir.
Bu durum kişinin endişelenmesine ve korkmasına sebep olur. Bu endişelerin ortadan kalkması için mutlaka sağlık kuruluşuna başvurulması gerekir. Burada gerçekleştirilen işlemler sonucunda endişelerin giderilmesi sağlanmış olur.
Bilgisayar ortamında gerçekleştirilen tomografilerin başarılı sonuçlar elde etmesi mümkündür. Buradaki kalp rahatsızlıkları için BT anjiografi, çekimi yapılır. Kalp vücudumuz için büyük önem taşıyan ve hayatın sürdürülebilir olması için gerekli olan önemli organımızdır.
Kalp olmadan hayata devam etmemiz mümkün değildir. Bunun için çekilen rahatsızlıklar sonucunda mutlaka hastaneye başvurup, uzman hekimden yardım alınması gerekir.
Kalbin beslenmesine yardımcı olan koroner arterlerin yapılan görüntüleme sonrasında daha detaylı bir şekilde görüntülerin elde edilmesinde yardımcı olur.
Bilgisayar ortamında gerçekleştirilen tomografinin başarılı sonuçlar verme durumu vardır. Teknolojinin hayatımıza girmesi ve gelişmesiyle birlikte birçok büyük başarılara imza atılmıştır. Bu gelişmelerin tıp alanında göstermiş olduğu faaliyetlerin yeri ve önemi tartışılamaz hale gelmiştir.
Birçok hastalığın tanı ve tedavisinde büyük rol oynar. Kalp rahatsızlıkları hem dünya da hem de ülkemizde birinci sırada ölümlerin ortaya çıkmasına sebep olmuştur.
Kalp oldukça büyük öneme sahip olan bir özelliği mevcuttur. Hastaneye başvurulması ve şikayetlerin dile getirilmesi sonucunda uzman hekim, hastadan BT anjiografi, çekimi ister. Böylelikle daha doğru tanıların konulmasında yardımcı olur.
Sağlığımızla ilgili rahatsızlıklarımı ve şikayetlerimizi ortadan kaldırabilmek için genellikle hepimizin başvurduğu yöntemlerden bir tanesi hastaneye gitmek oluyor. Hastaneye başvurulması ve uzman hekimden yardım alınması sonucunda hastanın problemleri ortadan kaldırılmış olur.
Yapılan işlemler sonrasında hasta için uygun olan tanı ve tedavi işlemleri başlatılmış olur. Özellikle kalp rahatsızlıkları, günümüz şartların sık karşılaştığımız ve ne yazık ki ihmal edilen durumlardan biri haline gelmiştir.
Kalp rahatsızlığında hastaya BT anjiografi, çekimi yapılır. Bu görüntüleme tekniğini hem kamuda hem de özel hastanelerde gerçekleştirilmesi mümkündür. Özel hastanelere başvurulmasıyla birlikte daha kısa sürede hızlı sonuçlar alınabilir. Her hastanenin kendine göre belirlemiş olduğu fiyat listesi mevcuttur.
Bu yüzden BT anjiografi, fiyatı hakkında kesin bir bilgiye varılması mümkün değildir. Daha detaylı bilgi sahibi olmak için mutlaka çekim yapılacak olan hastaneyle iletişime geçerek, fiyat bilgisinin alınması gerekir. Bt anjiyografi fiyatları 2024 hakkında bilgi almak için bizlere hemen ulaşabilirsiniz.