Renal Ultrason

Renal ultrason, günümüzde halk arasında böbrek ultrasonu olarak bilinmektedir ve her iki böbreğin de incelenmesi için yapılan bir işlemdir. Hasta için yapılan en kolay ve başarılı işlemlerdendir.

Böbreğin ve çevre dokuların detayı bir şekilde incelenmesi için uygulanır. Yalnız böbrekle sınırlı kalmayıp mesane ve kanalları da incelenir. Genellikle diyaliz hastalarında kontrol amaçlı olarak yapılır.

İçeriğinde herhangi bir radyasyon ve x ışını olmadığından dolayı gönül rahatlığı ile uygulanabilir. Renal ultrason sayesinde böbrekte meydana gelebilecek olan hastalıkların erken tespiti de yapılabilir.

Böbrekte taş olup olmadığı, böbrek kisti varsa kistlerin boyutu, kum dökme şüphesi olup olmadığı ve böbrekte kitle var ise bu kitlelerin özelliklerinin belirlenmesi için yapılan işlemdir.

Aynı zamanda böbrek üstü bezlerinin de görüntülenmesi için kullanılır. Kronik böbrek hastalığı olan kişilerde hastalığın takibi için yapılır. Oldukça kolay yapılan bu işlem standart ultrason cihazı kullanılarak yapılır.

İnvaziv girişim yapılmadığından dolayı hastaya herhangi bir anestezik uygulama yapmaya da gerek yoktur. İşlem öncesi ciddi bir hazırlık gerekmediğinden dolayı kısa sürede sonlanabilir.

Renal Ultrason; Diğer Adıyla Böbrek Ultrasonu

Böbrek ultrasonu, günümüzde en fazla uygulanan ve hastalıkların hem teşhisi hem de tedavisine erken başlanması için yapılabilir. Renal ultrason çoğunlukla böbrek hastalarında, diyalize bağlı olan hastalarda hastalığın ilerlemesini takip etmek için uygulanır.

Böbrekte taş ya da kum olup olmadığı, mesanede genişlik olup olmadığı, böbrek kitleleri varsa bu kitlelerin değerlendirilmesi için rahatlıkla uygulanabilir. Böbrekte kist tespit edildiğinde bu kistlerin boyutu ve iyi huylu mu kötü huylu olduğunun araştırılması için yapılır.

Oldukça kolay olarak yapılan ultrason işleminde standart ultrason cihazı kullanılır. Karnın yan boşluğundan çekilen ultrason görüntüleme sonucu da aynı gün içinde çıkar. Böbrek hastalıklarının erken tanı konulabilmesi açısından renal ultrason görüntüleme yöntemi büyük önem taşır.

Mesane görüntülenmesinde de oldukça başarılı olan bu yöntem idrar yollarında herhangi bir sıkıntı olup olmadığının araştırılması için yapılır. Her hastada rahatlıkla uygulanabilen bu işlem öncesinde ve sonrasında herhangi bir hazırlık gerektirmez. Radyasyon içermeyen bir işlem olduğu içi gönül rahatlığı ile her hastada uygulanabilir.

Renal Ultrasonu Kim Yapar?

Ultrason görüntüleme yönteminin en fazla kullanıldığı organlardan biri de böbreklerdir. Böbreklerde ve mesanede yapılan görüntüleme işlemi renal ultrason olarak adlandırılır. Hastanın kendini en konforlu hissedeceği tetkiktir.

Böbreklerde herhangi bir riskli duruma rastlanıldığı taktirde erken tanı ve tedavi ile hasta sağlıklı böbrekler ile hayatına devam edebilir. Uzman hekim ve doktorlar tarafından yapılır. En net ve doğru görüntülerin alınması için işlemin uzmanlar tarafından yapılması önem taşır.

Böbreklerin yanı sıra mesanede genişleme, böbrek kanallarında tıkanıklık ya da taş olup olmadığının da incelenmesi yapılır. Çoğunlukla kronik böbrek hastalığı olan kişilerde hastalığın izlenmesi için yapılır. Hastalığın takibinin en doğru şekilde yapılabilmesi için uzman hekimler tarafından işlem yapılması gerekir.

Hastanın en doğru tedavisinin devam etmesi için görüntülerin de en net şekilde alınması gerekir. Renal ultrason en başarılı görüntüleme yöntemleri arasında yer aldığından dolayı günümüzde de gönül rahatlığı ile uygulanır. Çocuklarda ve hamilelerde de uygulanabilir. İşlem fiyatları da her hastanın rahatlıkla yararlanabileceği şekilde sunulur.

Renal Ultrason Nasıl Yapılır?

Günümüzde kullanım alanı oldukça geniş olan ultrason görüntüleme yöntem kolaylıkla yapılan bir işlemdir. Renal ultrason yöntemi de böbreklerin, böbrek üstü bezlerinin, mesanenin ve böbrek kanallarının incelenmesi için yapılır. Standart ultrason cihazı ile yapılan bu işlem ortalama 20-30 dakika kadar sürer.

İşlem esnasında herhangi bir acı ve ağrı hissi meydana gelmeyeceği için hastaya aneztezik madde uygulamaya da gerek yoktur. İşlem esnasında en net görüntülerin alınması ve doğru tanının konulabilmesi için hastanın ortalama 7 saat kadar aç olması gerekir.

Sindirim sisteminde daha az gaz olması görüntülerin daha net çekilmesini sağlar. Böbreklerin ve idrar yollarının daha iyi görüntülenebilmesi için hastanın idrara sıkışık olması gereklidir.

Renal ultrason böbreklerde herhangi bir hastalık olup olmadığının erken tanısının konulabilmesi açısından en önem taşıyan işlemlerdendir.

Radyoloji uzmanları tarafından çekilen görüntüler hastanın başvurduğu uzman doktor tarafından incelenir. Ultrason görüntüleme yöntemi sayesinde böbrek apsesi, idrar yolu tıkanıkları, enfeksiyon durumları da rahatlıkla tespit edilebilir.

Renal Ultrason Fiyatları 2024

Ultrason görüntüleme yöntemi günümüzde en fazla kullanılan ve radyasyon içermeyen yöntemlerdendir. Renal ultrason böbreklerin, mesanenin, böbrek kanallarının ve böbrek üstü bezlerinin detaylı olarak incelenmesi ve herhangi bir hastalık olup olmadığının tespit edilebilmesi için yapılır.

Genellikle kronik böbrek hastalığı olanlarda ve diyalize giren hastalarda hastalığın ilerlemesi izlenir. Hastalığın seyrine göre tedavi yöntemine devam edilir. Böbrek ultrasonu fiyatları her hastanın rahatlıkla yararlanabileceği şekilde sunulur.

Görüntü alınacak olan kapsama alanına göre fiyatlarda değişkenlikler yaşanabilir. Alan genişledikçe fiyatlarda da artış meydana gelecektir. Hemen hemen her sağlık kuruluşunda hizmeti sunulan ultrason görüntüleme yöntemi özel sağlık kuruluşlarında daha maliyetli bir işlemdir.

Fakat hastaların sigorta anlaşmaları varsa normalden daha uygun fiyata hizmet alabilirler. Hastalara özel olarak yapılan indirimlerden faydalanarak daha uyguna işlem yaptırılabilir.

Ultrason görüntüleme yöntemi sayesinde çoğu hasta böbrek hastalıkları varsa kısa sürede tedavi olmayı sağlayabilir. Renal ultrason erken tanı koymada en başarılı radyoloji görüntüleme yöntemlerindendir. Renal ultrason fiyatları 2024 hakkında bilgi almak için bizlere hemen ulaşabilirsiniz.