Dorsal mr, sırt bölgesinde yaşanan şikayetlerin ve ağrıların sonucunda uygulanmaktadır. Tıp dünyasında yaşananlar her geçen gün gelişme kat etmektedir.
Teknoloji sayesinde birçok rahatsızlık ve sorunların önüne geçebilmeye yardımcı olur. Teknoloji geliştikçe tıp dünyası da gelişir ve insanların yararına olacak çalışmalar yapar. Bu durum özellikle görüntüleme sistemlerinde uzman hekimler kolaylık sağlar ve erken tanı ile hayat kurtarmış olur.
Üretilen cihazlar insanlara zarar vermez ve bu gibi durumlara rastlanmaz. Çünkü cihazların radyasyon ya da X ışını yayma sorununu içinde barındırmaz. Emar çekimi iki farklı yöntemle gerçekleştirilmiş olur.
Kapalı ve açık emar olacak şekilde hastanın rahatına ve isteğine uygun olacak şekilde tercih edilir. Doktorlar bu görüntüleme sistemini tercih ederek kemik dokusu ve yapısını daha ayrıntılı ve sağlıklı şekilde inceler.
Sırt bölgesindeki kemiklerin yumuşak dokusunu detaylı inceleyerek, uygun olan tanı ve tedavi uygulanır. Bunun için hastanın mutlaka dorsal mr çekimi gerçekleştirmesi gerekir.
Günlük yaşantımızda yaptığımız yanlış hareketlerin ve alınan yanlış pozisyonlar sonucunda kişide sırt ağrısına ve sorununa sebep olur. Dorsalın kelime anlamı sırt ya da sırta yakın olan bölgelere denir.
Sırt ağrılarının oluşması durumunda mutlaka doktora başvurulması gerekir. Çektirilecek olan dorsal MR (sırt emarı), sayesinde hastanın ağrıları teşhis edilir ve bu ağrıların ortaya çıkış nedenleri belirlenerek, hastaya uygun olan tedavi yöntemleri uygulanır.
Gerçekleştirilen emar cihazları ile kas iskelet sistemindeki sorunlar açığa çıkarılmış olur. Sırt bölgesinde meydana gelen ağrılar, kişinin yanlış hareket sonucunda ya da normalinden fazla ağırlık kaldırmasıyla birlikte açığa çıkar.
Bunun için kesinlikle bu durumlardan uzak durulması gerekir. Aksi durumlarda kişilerde meydana gelen sırt ağrıları fıtığa veya daha ciddi sorunlara yol açar. Yapılacak olan dorsal MR (sırt emarı), çekimi ile tanı ve tedavi uygulanır.
Emar cihazları yaklaşık olarak 40-45 yıldır hayatımıza girmiş bulunmaktadır. Hayatımıza girdiği günden bu yana pek çok başarılara imza atmıştır ve sorunlara çözüm olmuştur.
Bireylerin daha sağlıklı bir hayat sürdürmesine ve yaşadıkları problemlerin doğru tanımalarına yardımcı olur. Uygulanan tedavi yöntemleri ile sorunlar ortadan kaldırılmış olur.
Bilindiği üzere her emar çekimlerinde olduğu gibi dorsal MR (sırt emarı), çekiminde de dikkat edilmesi gereken durumlar vardır. Emar çekiminin gerçekleşebilmesi için hastanın önceden randevu alması gerekir.
Randevu gününde ve saatinde emar odasının yanında hazır halde beklemesi gerekir. Hastanın herhangi bir hazırlık yapmasına gerek yoktur. Üzerinde metal eşya, anahtar, takı ve aksesuar gibi ürünlerin çıkarması gerekir.
Çıkarılan ürünler emar odasının dışında bırakılması daha uygundur. Hastalar için çekim gerçekleştirileceği zaman hastanın ilaç kullanması gerekebilir.
Bu durum genellikle tedirgin olan ve korkan kişiler için uygundur. İlaçlı işlemin gerçekleşeceği durumlarda alınacak olan ilaçlar hakkında hastaya bilgi verilir. Böylelikle ilaçlardaki kontrast maddesine alerjisi olan hastalar tespit edilmiş olur.
Gerçekleştirilecek olan dorsal MR (sırt emarı), çekiminde hastanın kapalı alan korkusu varsa kesinlikle açık emar çekimini tercih etmesi gerekir. Böylelikle üç tarafı açık olan emar çekimi gerçekleştirilmiş olur.
Çekim için hasta emar sedyesine uygun olacak pozisyonda yatırılır. Daha sonra çekim işlemleri başlatılmış olur. Çekim sırasında hastanın hareket etmeden, sabit bir şekilde çekimin bitmesi beklenir.
Görüntüleme sisteminde en sık rastladığımız ve uzman hekimlerin başvurduğu tedavi yöntemlerinden bir tanesi emar çekimdir. Sırt ağrılarının oluşması durumunda doktorlar, hastalarından dorsal MR (sırt emarı), çektirmelerini isterler. Bu emar sonucundan sonra hastaya tanı konur ve sonrasında uygun görülen tedavi yöntemine başlanır.
Yapılan fiziki muayene ile hastanın sırt ağrılarının sebebi tespit edilemez. Bunun için kemik yapısını ve dokusunu ayrıntılı ve yüksek çözünürlüğe sahip olan görüntüleme sisteminden yardım alınır. Vücut içinin daha net ve ayrıntılı incelenmesiyle birlikte doktorlar daha doğru incelemeler ve değerlendirmeler yapmış olur.
Gerçekleştirilecek olan dorsal MR (sırt emarı), çekimi yaklaşık olarak 20 dakika sürebilir. Emar çekim süreleri, çekimi yapılan bölgeye göre değişkenlik gösterir.
Bu sebepten dolayı işlemi gerçekleştirmeden önce mutlaka bu konu hakkında detaylı bilgi alınması gerekir. Çekim sırasında hastanın üzerinde metal ürünlerin olmamasına dikkat edilmesi gerekir. Aksi durumlarda çekimlerin görüntü kalitesi düşer ve rapor yanlış olarak değerlendirmeye alınır.
Hastanelerde kullanılan görüntüleme cihazları, kullanım alanlarına göre değişkenlik gösterir. Emar çekimi bütün sağlık kurum ve kuruluşlarında gerçekleştirilir. Gerçekleştirilecek olan çekim ile birlikte daha hızlı sonuç alabilmek için görüntüleme merkezlerine ya da özel hastanelere başvurulması önerilir.
Acil emar çekimi yapılması gereken durumlarda hastalar devlet hastanesi yerine özel hastaneleri ya da görüntüleme merkezlerini tercih ederek kısa süre içinde dorsal MR (sırt emarı), çekimini gerçekleştirebilir.
Emar çekimi gerçekleşirken belli bir ücrete tabi tutulursunuz. Bu yüzden çekim işlemlerinden önce mutlaka fiyatlandırma hakkında bilgi alınız. Fiyatlandırma bilgisi hastanelere göre değişkenlik gösteriyor. Sizlerde bu hizmeti almadan önce mutlaka ilgili yerlerle iletişime geçin.
Yapılan görüşme sonucunda dorsal MR (sırt emarı) fiyatları hakkında detaylı bilgi alınabilir. Sıra beklemeden, vakit kaybetmeden sizlerde bu hizmetten yararlanabilirsiniz. Dorsal mr fiyatları 2024 hakkında bilgi almak için bizlere hemen ulaşabilirsiniz.