Meme biyopsisi, günümüzde en sık uygulanan biyopsi işlemleri arasında yer almaktadır. Kadınlar için yapılan biyopsi işleminde meme hücreleri ve dokularından örnek alma işlemi yapılır.
Alınan doku ya da hücreler incelenerek memede herhangi bir kist ya da risk olup olmadığı araştırılır. Hücrelerde kanser olup olmadığının anlaşılması için işe yarayan tek işlemdir.
Farklı yöntemlerde yapılabilen meme biyopsisi hastanın yaşına, meme yapısına ve alınacak olan parçaya göre değişkenlik gösterir. Erken tanı ve tedavi için uygulanan bir işlemdir. Memedeki normal doku ve kanserli dokunun birbirinden en net şekilde ayırt edilmesini sağlar.
Biyopsi işlemi günümüzde çoğu iç organ için uygulanan bir işlemdir. Girişimsel olarak yapılan biyopsi işlemi sayesinde hastalıkların en net ve erken tanısı konulabilir. Kadınlarda en sık uygulanan biyopsi çeşidi de meme biyopsisi oluyor.
Meme kanseri kadınlarda yüksek oranla karşılaşılan bir hastalık olduğundan dolayı biyopsi sayesinde kanserli hücrelerin olup olmadığı en net şekilde anlaşılıyor.
Kanserin giderek yayılmaması ilk evrede teşhis edilebilmesi için uygulanan bir işlemdir. Özellikle 30’lu yaşlardan sonra meydana gelebilen meme kanserinde biyopsi olmadan tanı koymak mümkün olmayacaktır.
Gelişen teknolojiler sayesinde oldukça kolay yapılan biyopsi işlemi hemen hemen her organ için yapılabiliyor. Özellikle kadınlar için meme biyopsisi daha sık yapılan işlemlerdendir. Girişimsel bir işlem olan biyopsi işleminde hasta acı ve ağrı hissetmemesi için işlem öncesinde bölgeye anestezik madde uygulanıyor.
Hasta yatar pozisyonda ve hareket etmemesi gerekiyor. Ultrason görüntüleme yöntemi ile desteklenen işlemde enjektör ile parça alma işlemi gerçekleştiriliyor. Ultrason görüntüsü ekrandan takip edilerek doku alınacak kısım belirleniyor. Hastanın meme dokusuna ve yapısına en uygun yöntemler kullanılarak biyopsi işlemi yapılıyor.
Meme hastalıklarının erken tanısı ve tedavisi için yapılan meme biyopsisi kadınlarda uygulanan bir işlemdir. Ultrason yöntemi ile birlikte yapılan biyopsi işleminde en uygun meme dokuları alınarak incelemeye gönderilir.
Meme kisti olan hastalarda bu kistin boşaltılması için, koltukaltı lenf nodüllerinin incelenmesi için de tercih edilen bir yöntemdir. Meme kanseri tehlikesi olan ve saptanan kadınlarda tanı koymak için yapılır.
Kanser ameliyatı öncesinde kanser hücrelerinin iyi huylu mu kötü huylu mu olduklarını belirlemek için de uygulanan bir işlemdir. Yetişkin kadın grubunda daha fazla uygulanır.
Günümüzde birden fazla uygulanan meme biyopsisi çeşitleri mevcuttur. En fazla uygulanan yöntem ince iğne biyopsisidir. Yalnızca 1-2 dakika içinde sonlanan ve ince bir iğne yardımı ile yapılan bu yöntemde hücre ve sıvı örneği alınma işlemi gerçekleştirilir.
Kalın iğne biyopsisi işleminde alınan doku örnekleri ortalama olarak pirinç tanesi büyüklüğünde olur. Ultrason ile görüntülenerek alınan parçalarda lokal anestezi uygulanır. Cerrahi biyopsi işleminde daha büyük parçalar hatta göğüsteki kitlenin bir kısmı alınabilir.
Bu parçaların kanser hücresi olup olmadığı incelenerek en net şekilde tanı konulur. Alınacak hücre ve doku çeşidine göre en uygun yöntem belirlenir.
Meme kanseri ve diğer hastalıklarının erken tanısını koymak için meme biyopsisi yapılır. Biyopsi işleminde öncesinde bilinmesi ve uygulanması gereken hususlar vardır.
İşlem süresi kısa süreceğinden dolayı herhangi bir paniğe gerek yoktur. Biyopsi işlemi yapılmadan önce bölgeye aneztezik madde uygulanır. Bu sayede hasta işlem esnasında acı ve ağrı hissetmez.
Düzenli kullandığınız ilaçlarınız ya da alerjiniz varsa mutlaka işlem öncesinde doktorunuza bildirmeniz gerekir. En güvenli işlemlerden biridir ve gönül rahatlığı ile yaptırılabilir. Biyopsi sonuçlarında genellikle iyi huylu olarak tanı konulur. Erken tanı ile çoğu hasta hayata tutunabilir.
Biyopsi işlemi günümüzde hemen hemen her sağlık kuruluşunda yapılabilen bir girişimsel işlemdir. İncelenecek olan doku ve hücre parçaları alınarak patolojiye gönderilir. Meme biyopsisi işlemi de en sık yapılan biyopsilerdendir. En güvenli yöntemlerden olduğundan dolayı hastaya hiçbir zarar vermez.
Tam aksine hastanın erken tanı sayesinde hayati riski varsa bu riskten kurtulmasını sağlar. İşlem sırasında radyasyon içermeyen ultrason yöntemi de kullanılır.
Görüntüler izlenerek en uygun doku parçası alınır. Her yaş grubuna uygulanan bir işlemdir. Bu sayede sıklıkla tercih edilir. Sizler de memenizde kanser belirtileri ile karşı karşıya kaldığınız durumda uzman bir doktora başvurabilirsiniz.
Memeden büyük parçalar alınacağında ya da kist varsa bu kistin çıkartılması gerektiğinde meme biyopsisi yöntemlerinden cerrahi biyopsi uygulanır. Cerrahi biyopsi işlemi yaptıranlar daha uzun süre işlemde kalıyor.
İğne biyopsisi işlemleri yeterli olmadığı taktirde hastalar için cerrahi yöntem uygulanıyor. Sıklıkla tercih edilen bir işlem olmasa da kitlenin tamamen alınması gerektiğinde tercih ediliyor. Cerrahi biyopsi yaptıranlar hastalıklarını daha detaylı bir şekilde öğrenerek tedaviden de en iyi şekilde yararlanabiliyor.
Kadınlar için yapılan meme biyopsisinde fiyatlar her hastaya uygun olacak şekilde sunuluyor. Görüntüleme yöntemleri yeterli olmadığı taktirde mutlaka yapılması gereken bir işlem olarak yer alıyor. Özel sağlık kuruluşları ve kliniklere göre fiyatlarda değişiklikler meydana gelebilir.
Aynı zamanda uygulanacak olan biyopsi yöntemine göre de fiyatlar değişir. Meme biyopsisi fiyatlarının uygun olması sayesinde her hasta kolaylıkla yararlanabilir. Meme biyopsisi fiyatları 2024 hakkında bilgi almak için bizlere hemen ulaşın.