Diz MR

Diz mr, dizde meydana gelen ağrıların ve şikayetlerin sonucunda doktor isteği üzerine hastaya uygulanmaktadır. Sağlık alanında sık sık karşılaştığımız ve bütün doktorların yardım aldığı tanı ve tedavi yöntemlerinden bir tanesi emar çekimidir. Vücudumuzda gözle görülmeyen durumların incelenmesine ve değerlendirilmesine yardımcı olur.

Kemik yapısı ve dokusunda daha ayrıntılı incelemelerin yapılmasında yardımcı olur. Manyetik rezonans görüntüleme ile hastaların bütün vücudunun organları, dokuları ve iskelet sisteminin görüntülenmesine ardından bilgisayar ortamına aktarılmasıyla birlikte işlem gerçekleştirilmiş olur.

Diz bölgesinde meydana gelen baskıların, ağrıların, problemlerin analiz edilmesinde rol oynar. Dizlerdeki ağrılar her ne kadar geçici durumlarmış gibi kabul edilse de aslında zamanla kronikleşmesine hatta yaşam kalitenin düşmesine sebep olur. Bunun için ağrıların açığa çıkması durumunda mutlaka diz mr, çekimi gerçekleştirilmesi gerekir.

Diz ağrıları ihmal edilecek ya da ertelenecek sorunlar değiller. İhmal edilmesi durumunda çok büyük sorunların ciddi boyutlara ulaşmasına yardımcı olur. Yapılan fiziki tedavi sonucunda herhangi bir sonuç alınamazsa hastaya emar çekimi yapılması gerekir.

Böylelikle daha kesin ve net sonuçlar alınarak doğru şekilde tanı konulmuş olur. Diz ağrılarının sebepleri arasında spor yaralanmaları, genetik faktörlerden kaynaklı sorunlar, darbe alma, kaza yapma ya da düşme gibi durumlar mevcuttur. Yaşanan bu sorunlardan sonra hastalık saptanarak, tedavi yöntemlerine başlanır.

 Diz MR Nasıl Çekilir?

Çekimi gerçekleştirilen diz MR, görüntülemesi çok kısa süre içinde yapılır. Çekim gerçekleştirilmeden önce hastaya gerekli olan bilgiler detaylı bir şekilde verilmiş olur.

Bu şekilde hastanın tedirgin olması ve korkması gereken bir durum olmadığı açıklanır. Daha sonra hastanın tıbbi geçmişi hakkında bilgi sahibi olmak için gerekli olan formlar doldurulur.

Eğer hastanın çekim yapması için bir engeli bulunmuyorsa; hasta çekim için hazırlanır. Bunun için herhangi bir ön hazırlık yapılmasına gerek yoktur. Sadece hasta üzerinde bulunan metal eşyaların emar odasının dışında bırakılması ve hastanın üzerinden alınması gerekir.

Bu metaller; anahtar, bozuk para, takı ve aksesuar gibi ürünlerdir. Daha sonra hasta emar odasına alınır ve uygun olan pozisyon verilerek diz MR, çekimi gerçekleştirilir.

Diz MR (Emarı) Neden İstenir?

Adından da anlaşılacağı gibi, diz bölgesinde ve çevresinde meydana gelen şikayetlerin ve ağrıların sebebini tespit etmek için hastadan diz MR, çekimi istenir. Fiziki tedavi ile bazen kesin tanı ve tedavi uygulamak mümkün olmuyor. Bu sebepten dolayı hastanın emar çektirmesi gerektiği istenir.

Emar sonucunda hastaya daha doğru şekilde teşhis konulmuş olur. Diz sorunları; yanlış hareket sonucunda ortaya çıkan, kazalar, düşme gibi durumlarda açığa çıkar.

Önemsenmeyecek ve ihmal edilecek durumlar değiller. Hasta böyle bir durumla karşı karşıya kaldığı zaman mutlaka hastaneye başvurmalı ve doktordan yardım almalıdır.

Gerçekleştirilecek olan diz MR ile diz bölgesinin, görsel sayesinde daha ayrıntılı bir şekilde görüntülenmesini sağlar. Bu sayede doktorlar tedaviyi doğru şekilde başlatmış olurlar.

Diz MR (Emarı) Nerede Çekilir?

Diz şikayetleri herkesin karşılaşabileceği hatta en fazla şikâyetin olduğu organlardan biri oluyor. Burada meydana gelen şikayetler zamanla ciddi sorunların büyük boyutlara taşınmasına sebep olurlar.

Bunun için kesinlikle fiziki tedaviden sonra hastanın diz MR, çekimi yapması gerekir. Çekilen emar ile birlikte dizdeki sorun tespit edilir. Oluşabilecek durumların önüne geçebilmek ve tedaviyi başlatabilmek için emar büyük rol oynar.

Bazı hastalarda menisküs yırtıkları oluştuğunda gözle görülebilecek bir durum olmadığını biliyoruz. Bunun içerden gerçekleştiğini ve bunun için emar çekimi yaparak, sorunun tespit edilmesi gerekir.

Bu yüzden gözle görülemeyecek hastalıkların teşhisi konulabilmesi için doktorlar, hastalarından diz MR, çekimi isterler. Emar çekimleri bütün sağlık kurum ve kuruluşlarında çekimi gerçekleştirilebilen görüntüleme tekniğidir.

Diz MR (Emarı) Hakkında Bazı Bilgiler

Manyetik alanlarda kullanılan radyo dalgaları ile birlikte diz MR, çekimi yapılır. Bu işlemin hastaya zarar verme durumu yoktur. Bunun için ileriki zamanlarda risk taşıma durumu da yoktur.

Diz ağrılarının açığa çıkması durumunda mutlaka sağlık kurum ve kuruluşlara başvurarak, uzman hekimden yardım alınması gerekir. Diz sorunları hastanın ciddi sorunlarla karşı karşıya kalmasına sebep olan durumlardan biri haline gelir. Bunun için ihmal edilmeden hastaneye başvurulmalıdır.

Diz için çekilecek olan emar süresi yaklaşık olarak yarım saat sürebilir. Bu süre zarfında hasta kesinlikle hareket etmeden, sabit bir şekilde işlemin bitmesini beklemelidir.

Eğer hastanın klostrofobi, obezite gibi rahatsızlıkları varsa mutlaka açık emar uygulamasına başvurması gerekir. Üç tarafı açık olan cihaz sayesinde tedirgin olmasına veya korkmasına gerek kalmadan işlem gerçekleştirilmiş olur.

Çekilen emar kısa süre içinde rapor haline gelir ve hastaya CD şeklinde verilir. Sonrasında uzman hekim tarafından tanı konularak, tedavi işlemlerine başlanır.

Diz MR (Emarı) Fiyatları 2024

Emar çekimi hastanelerde ve görüntüleme tanı merkezlerinde gerçekleştirilir. Sağlık kurum ve kuruluşlarına başvurmanız sonucunda randevu için gün verilir. Bu durum devlet hastanelerinde çok uzun sürebilir. İhtiyaç durumunda ve acil durumlarda hastanın görüntüleme tanı merkezlerine ya da özel hastanelere başvurması gerekir.

Böylelikle daha kısa süre içinde diz için emar çekimi gerçekleştirilmiş olur. Hastanelerde çekimi yapılan emarların genellikle fiyatta değişkenlik gösterme durumları vardır. Bunun için kesin olarak bir fiyat verme durumu mümkün değildir.

Diz MR fiyatları, hakkında daha detaylı bilgi almak için ilgili yerlerle görüşme sağlayarak bilgi alınabilir. Diz mr fiyatları 2024 hakkında bilgi almak için bizlere hemen ulaşabilirsiniz.