Yüzeyel organ ultrasonografisi, günümüzde kullanım alanı oldukça geniş olan ultrason görüntüleme yöntemi genellikle yüzeyel organ ultrasonografisi için kullanılıyor.
Vücudun herhangi bölgesinde görülen şişlik ve sertliklerin incelenmesi için yapılan bir yöntemdir. Çoğunlukla ayak bölgesi, omuz bölgesi, diz bölgesi ve omurga kırıklarının tespit edilmesi için uygulanır.
Adından da anlaşıldığı üzere genel olarak düz bir yapıya sahip olan vücut bölgeleri ve organlarının incelenmesi için yapılır. Yüzeyel organ ultrasonografisi sayesinde en net görüntüler elde edilerek hastalıkların erken teşhisi yapılabilir.
Ultrason görüntüleme yönteminde herhangi bir radyasyon içeriği olmadığından dolayı gönül rahatlığıyla tercih edilir. Acil görüntülenme gerektiren hastalık ve komplikasyonlarda ilk olarak kullanılan işlemdir.
Yetişkinlerde kullanımı yaygın olduğu gibi çocuk hastalarda da rahatlıkla kullanılabilir. İşlem acı ve ağrısız olarak ilerlediğinden dolayı herhangi bir hazırlık yapmaya da gerek yoktur. Ultrason sayesinde pek çok hasta erken tanı ile sağlığına kısa sürede kavuşabilir.
Ultrason görüntüleme yöntemi oldukça kolay yapılan ve herhangi bir hazırlık gerektirmeyen bir işlemdir. Yüzeyel ultrasonografisi işlemi de standart ultrason cihazı ile yapılır.
Kişinin görüntü alınacağı bölge için uzman doktorlar tarafından belirlenen pozisyonda durulması gerekir. Çekimin yapılabilmesi için bölgeye ultrason jeli sürülür. Görüntülerin en net şekilde alınabilmesi açısından jel sürmek önemlidir.
Ultrason probu işlem yapılacak olan bölge üzerinde gezdirilerek görüntüler elde edilir. Yüzeyel ultrasonografisi karın bölgesinde çekilmesi gerektiğinde hastanın aç karnına ve idrara sıkışık olması gereklidir. İdrara sıkışık olmak görüntülerin daha kaliteli ve hızlı alınmasını sağlar.
Kısa sürede çekilen ultrason yöntemi uygulanacak olan bölgeye göre değişkenlik gösterir. Genel olarak 15-30 dakika kadar kısa sürede çekilir. Hastalıkların erken teşhis konulabilmesi için en önemli görüntüleme yöntemleri arasında yer alır. Her yaş grubu hastaya güvenle uygulanabilir.
Vücudun herhangi bölgesinde şişlik, ağrı olan hastalarda, düz bir yapıya sahip olan organlarda komplikasyonlara rastlanılması durumunda yüzeyel ultrasonografisi uygulanır. İlk teşhis ve tanının konulması açısından uygulanan bir yöntemdir.
Diğer görüntüleme yöntemlerine göre avantajları oldukça fazladır. X ışınları ve radyasyon içermediğinden dolayı hastaya herhangi bir zarar vermez. Hamilelerde, çocuklarda ve emzirme döneminde olan hastalarda da gönül rahatlığı ile uygulanır.
Vücut bölgelerinde meydana gelen bezeler, lezyonlar, kistler ve şişliklerin değerlendirilmesi için uygulanır. Uzman doktorlar tarafından herkese uygulanabilen bir yöntemdir.
Aynı zamanda yumuşak doku hasarları yaşayan hastalarda bu hasarların tespit edilmesi için de uygulanır. Kronik hastalığa sahip olan bireylerde hastalığın takibi için de uygulanabilen en güvenli yöntemdir. Tedavinin seyri elde edilen görüntüler eşliğinde devam eder.
Ultrason görüntüleme yöntemi en sık gebelerde fetüsün takibi ve gelişimi için uygulanan bir yöntemdir. Aynı zamanda düz bir yapıya sahip organlar ve vücut bölgelerinin incelenmesi için de kullanılabilir.
Yüzeyel ultrasonografisi uzman doktor tarafından önerilen zamanlarda ve hastalıkların düzenli takibinin yapılması gerektiğinde uygulanmalıdır.
En net görüntüler elde edilmesi ve hasarlı olan bölgelerin detaylı olarak incelenebilmesi için sıklıkla uygulanan bir yöntemdir. Rutin olarak da kullanılabilir.
Gebelerde bebeğin ultrason ile takibi uzman doktorun belirlediği zaman çerçevesi içinde yapılır. Çoğu hastalığın erken tanı konulabilmesi için şikayeti olan hastalarda acil olarak uygulanabilir. Ultrason çekilecek olan vücut bölgesine göre yapılacağı zamanlarda değişiklikler meydana gelebilir.
Yüzeyel ultrasonografisi çekilmeden önce hastanın detaylı olarak bilgilendirilmesi gerekir. Herhangi bir hazırlık gerektirmeyen bu işlem oldukça konforlu ve güvenlidir. X ışınları ve radyasyon içermediği için günümüzde sıklıkla tercih edilir.
Radyasyon görüntüleme yöntemi ile yapılan işlemler altında risk taşıyan hastalar için yüzeyel ultrasonografisi yöntemi tercih edilir. Uygulanacak olan organa ve vücut bölgesine göre işlem süresinde değişiklikler meydana gelebilir.
Genel olarak 15-30 dakika içinde yapılan ultrason yönteminde acı ve ağrı hissi yoktur. Bu sayede hastaya işlem öncesinde herhangi bir anestezik madde uygulanmaz. Pratik ve kolay olarak yapılan ultrason görüntüleme işlemi sayesinde hastalar erken tanı yönteminden faydalanabilir.
Vücudun hasarlı kısımlarını kısa sürede tespit etmek için en sık tercih edilen yöntemdir. Aynı zamanda organlarda kist görülmesi durumunda iyi huylu mu kötü huylu mu olduğunu araştırmak için de rahatlıkla yapılır.
Yüzeyel ultrasonografisi hamileler, çocuklar ve kronik hastalığı olan bireylerde gönül rahatlığı ile uygulanır. Sonuçlar da gün içinde çıkarak uzman doktor tarafından incelenir ve hastalığa göre en uygun tedavi yöntemi belirlenir.
Radyolojik görüntüleme yöntemleri arasında yer alan ultrason görüntüleme yöntemi, en kolay, güvenilir ve uygun fiyata yapılan işlemlerdendir. Fiyatlar her hastaya hitap edecek şekilde sunulur.
Çekim yapılacak olan vücut bölgesine ve organa göre fiyatlarda değişiklikler yaşanabilir. Daha geniş kapsamlı çekilmesi gereken görüntülerde fiyatlarda da artış meydana gelir.
Çekim yapan uzman hekim ve sağlık kuruluşu seçimine göre de fiyatlar değişir. Özel kurum ve görüntüleme merkezlerinde uygulanan ultrason görüntüleme işleminde fiyatlar daha maliyetlidir. Hastalar için yapılan indirimler sayesinde daha fazla birey kolaylıkla yararlanabilir.
Yüzeyel ultrasonografisi görüntüleme yöntemi diğer yöntemlere oranla daha pratik ve uygun fiyata yapılan işlemdir. Yüzeyel organ ultrasonografisi fiyatları 2024 hakkında bilgi almak için bizlere hemen ulaşabilirsiniz.