IGM testi, kişinin yakın zamanda geçirmiş olduğu hastalık hakkında bilgi alabilmek için hastaya yapılmaktadır. Bu antikorun koruyucu olmadığını bilmekte fayda vardır.
Yapılan çalışmalar doğrultusunda hastalık 7.günde tespit edilir ve 21. Günden sonra ortadan kaybolmuş olur. Bütün dünyayı etkisi altına alan Covid-19 enfeksiyonu için gerçekleştirilmiş olan testlerdir.
Bu testler sayesinde kişilerin aşı olması veya hangi zamanlarda olması gerektiği hakkında önlem almaya yarayan bir tedavi yöntemi olarak bilinebilir. Bunun için hastaların geçirdikleri veya şüphelendikleri durumlarda mutlaka gerçekleştirmesi gereken testlerden biri IGM testi, bilinir.
Gerçekleştirilen IGM testi, iki farklı şekilde sonuç verir. Bu sonuç ya negatiftir ya da pozitiftir. Hastalığı geçirmemiş olan bireylerin sonuçları genel olarak negatif çıkar. Bu sonuç kişinin hastalığı geçirmediği anlamına gelir.
Fakat bazı başlangıç evresinde veya erken evre döneminde testin negatif sonuçlanma durumu mümkündür. Bunun sebebi ise antikorların henüz vücuda ulaşmamış olmasıdır.
Bu sebepten dolayı hastalığın durumunu takip edebilmek için mutlaka birkaç hafta sonrasında testin tekrardan gerçekleştirilmiş olması gerekir. Yapılan testlerin rapor sonuçları ise 1-24 saat arasında değişkenlik gösterebilir. Bu da hastanenin yoğunluğuna bağlıdır.
Vücudun geçirmiş olduğu enfeksiyonlara karşı kendi için savunma mekanizma üreterek antikorları açığa çıkarır. Antikorlar bu şekilde vücudun enfeksiyonlara karşı kendilerini daha doğru şekilde savunarak, bağışıklığı güçlendirmeye yarar. Antikor sadece hastalık geçirerek üretilmez.
Bu durum aşı yolu ile de gerçekleştirilebilir. Böylelikle hastalıklara karşı vücut, bağışıklık sağlamış olur. Antikor testi alınan kan örneği sonucunda laboratuvara gönderilerek analiz edilir. Yapılan IGM testi, sonucunda hastaya daha detaylı bilgi vermeye yardımcı olur.
Antikor testleri sayesinde vücudumuza yerleşen enfeksiyonlar sonucunda bağışıklık sağlanıp, sağlanmadığı hakkında daha detaylı bilgi almak için gerçekleştirilmiş olur.
Yapılan çalışmalar sonucunda hastaya daha doğru teşhis koyabilmek için büyük rol oynar. Kişiye yapılan IGM testi ile %100 sonuç almak mümkündür. Covid-19’a sebep olan virüslerin neden olduğu enfeksiyonların antikor oluşturuyor olması testin pozitif çıktığı anlamına gelir.
Test oldukça pratik ve kısa süre içinde gerçekleştirilmiş olur. Gerçekleştirilecek olan antikor testi sadece kişiden alınan kan örneği numunesi ile gerçekleştirilmiş olur. Alınan kan sonucunda laboratuvar ortamına gönderilmesiyle birlikte kısa süre içinde sonuçlar rapor edilir
Gerçekleştirilecek olan IGM testi, tanı için tek başına kullanılmaması gerekir. Covid-19 tanısı için en uygun ve güvenilir olan Covid PCR testidir. Antijen testler sayesinde kişilerin hasta olup olmadığı hakkında, yani enfeksiyonun varlığını tanımlayabilmek için kullanılan testlerdir.
Antikor testlerinin kişilerde iki farklı şekilde sonuçlanmasıyla gerçekleştirilir. Eğer ki Covid-19 lgm antikor testinin negatif çıkması ve IGM antikoru pozitif çıkması sonucunda kişinin enfeksiyon geçirmiş, iyileşmiş ve bu esnada bağışıklık oluşturduğu anlamına gelir.
Eğer raporlanan sonuçta kişinin Covid IGM antikorunun pozitif çıktığı gözlemlenirse; kişinin enfeksiyonlara karşı 5-10 gün içindeki zaman sürecinde hastalığı geçirdiği düşünülmüş olur.
Gerçekleştirilen IGM testi ile sonucuna göre değerlendirme yapılır. Kişiye yapılan test sonrasında vücudun enfeksiyonlar karşısında sağladığı antikorun analiz edilmesinde yardımcı olur.
Hastaya yapılan PCR testinin negatif ya da pozitif çıkma durumları vardır. Çıkan sonuca uygun olacak şekilde uzman hekim tarafından verilen talimatlara uyulur. Testin pozitif çıkması durumunda hastanın daha önce bu hastalığı geçirdiği anlamına gelir.
Eğer hasta negatif sonuçla karşı karşıya kalırsa hastalığı geçirmediği anlamına gelir. Fakat birkaç gün içinde hastalık vücudu yayılmışsa henüz antikor sağlamamış olabilir.
Bu yüzden ortaya çıkan belirtiler sonucunda hastanın sonucu negatif çıkarsa mutlaka birkaç gün sonrasında tekrardan testi yaptırması önerilir. Böylelikle hastalık hakkında daha detaylı bilgiye sahip olunur. Gerçekleştirilen PCR testi burun ve boğazdan sürüntü olarak alınmış olur.
Gerçekleştirilen IGM testi, sonucunda kişiye teşhis konulmuş olur. Yapılan covid-19 PCR testinin pozitif çıkması durumunda kişinin dikkat etmesi gereken önemli kurallar mevcuttur.
Bu kurallara uyulması durumunda hem kendi sağlını hem de etrafında bulunan kişilerin sağlığını korumaya yardımcı olur. Kişinin hastalığı başkasına bulaştırma riski taşıyabileceğinden dolayımutlaka kendini izole etmesi gerekir. 14 gün boyunca aile bireyleriyle temastan kaçınması gerekir.
Kendini izole ettiği odaya kendinden başka birinin girmemesi gerekir. Oda her gün havalandırılmalıdır. 14 günlük süreç içinde hasta aile bireyleriyle yemek yememelidir.
Olabildiğince bu süreci yalnız geçirmesi gerekir. Hastalık bittikten sonra mutlaka çarşaf, nevresim, kıyafetler ve diğer temas ettiği eşyaların ayrı bir şekilde yıkanmasına özen göstermelidir.
Sağlık alanında gerçekleştirilmesi gereken durumlardan biri haline gelmiştir. Yapılan çalışmalar sonucunda kişinin enfekte olup olmadığı hakkında daha detaylı bilgiye sahip olmak için IGM testi, uygulanmış olur.
Test sayesinde alınacak olan önlemlerde ve uygulanması gereken tedavi yöntemlerine başvurulmuş olur. Vücudun enfeksiyonlara karşı oluşturmuş olduğu antikorların koruyucu süresine bakılmış olur.
Yapılan çalışmalar sonucunda 65 yaş üzeri kişilerin ve kronik rahatsızlığı olan hastaların her sene yaptırması gereken İnfluenza aşısı hakkında detaylı bilgi sahibi olmaya yardımcı olur. Bunun için mutlaka IGM testi, yapılmış olması gerekir.
Test fiyatları hakkında kesin olarak bilgi vermek mümkün değildir. Fakat testin yapılacağı hastane ile iletişime geçerek, buradan daha detaylı bir şekilde bilgi alınabilir.
Böylelikle daha doğru ve sağlıklı kararlar doğrultusunda test gerçekleştirilmiş olur. IGM testi fiyatları 2024 hakkında bilgi almak için bizlere hemen ulaşabilirsiniz.