HSV tip 1 Igm testi, herpes tanısını koyabilmek için hastalara yapılır ve bu sırada kan numunesi alınmış olur. Gerçekleştirilen testte kanda meydana gelen virüsün antikor varlığı hakkında analizler yapılır.
Kan testlerinden yola çıkarak Herpes enfeksiyon hakkında detaylı incelemeler yapılması hedeflenir. Kişide enfeksiyon yoksa bile hastanın daha önce HSV’nin bulaşıp bulaşmadığıyla alakalı bilgi sahibi olunabilir.
Ağız etrafı ve dudakta HSV-1 belirtilerine rastlandığı durumlarda genellikle çocukluk dönemlerinde olur. Gençlerin ise HSV-2 geçirme durumları daha yüksektir. Bazı durumlarda enfeksiyonlar belirti vermez ve sessiz bir şekilde ortaya çıkmasıyla birlikte geçmiş olur.
HSV hakkında daha detaylı bilgiye sahip olmak ve kişinin daha önce HSV geçirip, geçirmediğini merak edenlerin HSV Tip 1 IGM testi, yaptırması gerekir.
Hastaya yapılan HSV Tip 1 IGM testi ile yakın zamanda kişinin HSV rahatsızlığı geçirip, geçirmediği hakkında detaylı bilgi vermeye yarar. Gerçekleştirilmiş olan bu test antikor koruyucu değildir.
Lenfatik sistemde ve dolaşım sisteminde meydana gelen bulaşıcı hastalıkların teşhisinde kullanılır. Bağışıklık sisteminin durumu belirlenmiş olur. Böylelikle hasta için uygun olan tedavi yöntemine başvurulur.
Herpes Simpleks virüsü burun ve dudak çevresindeki epitel hücrelerin infekte edilmesi sonucunda uçuğun ortaya çıkmasına sebep olur. Herpesviridae ailesine giren bu virüs ciddi hastalıkların oluşumuna hatta sonrasında ölüme kadar yol açabilir.
Çoğu hastalığın sebebi olan herpes simpleks virüsünün özellikle insanlarda görüldüğüne rastlanmıştır. Yaygın ve bulaşıcı olan bu hastalığın temas ile geçtiği bir gerçek. Bu sebepten dolayı kişilerin mutlaka HSV Tip 1 IGM testi, yaptırması ve test sonucuna göre hareket etmeleri gerekir.
Uçuk rahatsızlığı burun, dudak, ağız içindeki su dolu kabarcıklar ve yüzde meydana gelen bir virüs türüdür. Oluşan bu kabarcıkların kısa süre içinde ülserleşerek, çevresinde bulunan diğer ülserlerle birleşmeye eğilimlidir.
Daha sonra bu ülserler sulanarak kabuklaşma oluşturur. Kabuklaşmalar sarı ve beyaz olmak üzere değişkenlik gösterebilen durumlardır. İlk başlarda bu durum kahverengi lekeler bırakır ve bu lekeler kahverengi izler bırakmış olur.
Kişiler HSV Tip 1 IGM testi, yaptırarak daha önce bu hastalığı geçirip geçirmedikleri hakkında detaylı bilgiye sahip olabilirler. Böylelikle alacakları önlemler sonucunda daha az yakalanma riskini taşımış olurlar.
Uçuk virüsünün bulaşma sağlaması oldukça basittir. Hastaların dikkat etmediği durumlarda kişiden kişiye geçer. Temas ele bulaşıcı hale gelen bu virüsün, kişiden kişiye farklılık gösterdiği durumları vardır. Bazen sessiz bir şekilde ortaya çıkar ve kendiliğinden geçerken, bazı durumlarda gözle görülebilir hale gelir.
Gözle görünmeyen bu rahatsızlığın sonucunda kişinin hastalığı geçirmediği anlamına gelmez. Bunu daha iyi anlayabilmek için HSV Tip 1 IGM testi, yapılması gerekir.
Uçuk virüsü taşıyan kişilerin mutlaka ortak kişisel eşya kullanımından uzak durması gerekir. Öpüşme, cinsel ilişki, ortak kişisel eşya kullanımında bulaşma riski taşıdığından dolayı dikkat edilmesi gerekir.
HSV Tip 1 hastalığının bulaşıcı olmasından kaynaklı olarak HSV Tip 1 IGM testi, çok sık yapılmaktadır. Hastalarda meydana gelene Herpes Simplesk infeksiyonunun rdml taramasını yapmak oldukça zordur.
Bu süreç zor olmasına sebep olan durumlardan bir tanesi ise infeksiyonun hastalık almasından sonra herhangi bir belirtinin oluşmaması ve taşıyıcılık oluşturuyor olma durumudur.
Bunun için bu konu hakkında daha detaylı bilgiye sahip olmak için hastalar bu testi yaptırmak isterler. Rapor sonucun hastanın HSV hastalığı geçirip, geçirmediği tespit edilmiş olur.
Virüs alındıktan kısa süre sonra hastanın vücudunda görünmeye başlar. HSV Tip 1 virüsüne genellikle temas halinde geçmesi sonucu ortaya çıkar. Bireylerin temas etmesi sonucunda bulaşma riski oldukça yüksektir. Bunun için mutlaka ortak eşya kullanımından kaçınılması gerekir.
Kişilerin bazen belirti göstermeden hastalığı atlattığı durumları oluşabiliyor. Sağlığınızı riske atmamak için kesinlikle ortak kişisel eşyaların kullanımından kaçının. Temas etme, öpüşme, ortak havlu kullanımı sırasında da risk taşır. Ayrıca sık sık cinsel ilişkiye girme sonucunda da ortaya çıkabiliyor.
Kişilerin aşırı miktarda A vitamini alması, aşırı alkol ve sigara tüketimi, düzensiz ve yetersiz beslenme durumlarında, aşırı stresli dönemlerden geçme, bağışıklık sisteminin zayıf düşmesi, adet dönemi, kişisel hijyen bozukluğu gibi durumlarda uçuk virüsünün ortaya çıkma olasılığı vardır.
Böyle durumlarla karşı karşıya kalmamak için mutlaka dikkat edilmesi gerekir. Belirtiler kendilerini 20 gün boyunca gösterebilir. Belirtilerin açığa çıkmasıyla birlikte bulaşma riski taşır. Görülen atak sonucunda 4-7 gün içinde bulaşıcı olma durumları mevcuttur.
Belirtilerin açığa çıkması ve virüsün gözle görünebilir olmadığı durumlarda hasta HSV Tip 1 IGM testi, yaptırarak; hastalığı atlatıp atlatmadığı hakkında bilgi sahibi olabilir.
Kişinin vücudunda meydana gelen virüslerden kurtulabilmek için mutlaka uzman hekim kontrolü altında ilaç kullanılması gerekir. Uçuk virüsleri kendilerini kısa süre içinde belli edebiliyor.
Kuluçka sürelerine göre değişkenlik gösterir fakat bu süreç 2-12 gün arasında değişkenlik gösterebiliyor. Hastalar HSV Tip 1 IGM testi, yaptırarak hastalığı geçirip geçirmedikleri hakkında bilgi sahibi olabilirler.
Hsv tip 1 Igm testi fiyatları 2025 hakkında bilgi almak için bizlere hemen ulaşabilirsiniz.