HPSA testi, dünya genelinde yaygın olarak görülen enfeksiyonlardan biri olmasından dolayı yaptırılması gerekmektedir. Helicobacter pylori testi olarak bilinen bu hastalık, halk arasında üre nefes testi olarak da bilinmektedir.
On iki parmak bağırsağında birikmiş olan iltihap, mide iltihabı, ülser ve diğer hastalıkların tespit edilmesinde kullanılır. Tedavi edilmeyen hastalıkların kansere bazen ise ölüme yol açar. Bu yüzden hayati önem taşıyan bu testin mutlaka yaptırılması gerekir.
Testin amacı; oluşan olumsuz tablolar sonucunda hastalığın önlenmesinde yardımcı olan başarılı yöntemdir. Test hem pratik hem de güvenilirdir. Helikobakter pilori enfeksiyonunun mide ya da on iki parmak bağırsağı mukozasına yerleşmesiyle birlikte çoğalmaya başlar.
Enfekte olmuş kişilerin bakteri atıkları sonucunda kendini savunamaz hale gelir. Kişide meydana gelen bu rahatsızlık genellikle on iki parmak bağırsağı ülseri %90, mide ülserinde ise %70 oranında belirlenmiş oldu. Hastalığa doğru tanı koyabilmek için ilk önce HPSA testi, yapılması gerekir.
Her zaman ki gibi sağlık sektöründe bazı durumların gerçekleşebilmesi için mutlaka hastanın randevusu olması gerekir. Bunun için mutlaka hasta önceden ilgili yerlerle iletişime geçerek HPSA testi, için randevu alması gerekir.
Testin gerçekleşebilmesi için yaklaşık olarak 40 dakikaya ihtiyaç vardır. Bu süre duruma bağlı olarak değişkenlik gösterebilir. Gerçekleşecek olan bu zaman içinde hastanın ağızdan bir şey alması önerilmez. Alacağı sıvılar dışında sigara ve suda tüketmesi uygun değildir.
Gerçekleştirilen testin laboratuvar ortamında incelenmesi için gönderilir. Gerçekleşecek olan HPSA testi, için hastanın sakin ve rahat olması gerekir. Hastanın derin nefes alması sonucunda kendisine verilen beyaz tüpe nefes örneği doldurur.
Hastanın adına kayıtlı olan bu ekipmanların kullanılması gerekir. Daha sonra hastaya, içinde üre olan su verilir ve hastanın nefes almadan suyu içmesi istenir. Yaklaşık olarak yarım saatlik bir bekleyiş sürmüş olur.
30 dakika sonunda hasta tekrardan derin nefes alır ve bu sefer verilen mavi tüpe nefesini boşaltmış olur. Test bu şekilde gerçekleştirilmiş olur. Daha sonra hastanın normal yaşamına dönmesinde bir sorun yoktur. Doktorun vermiş olduğu talimatlara uyması önerilir. Testte sorun yaşanılması durumunda ertesi gün tekrardan gerçekleştirilebilir.
Midenin sağlıklı veya sağlıksız oluşu hakkında değerlendirme yapmak için HPSA testi, yapılır. Bu testin diğer kan örneği ile gerçekleşmesinde bir sorun yoktur.
Helikobakter pilori çocukluk çağında başlayarak, inflamasyona sebep olan bir durumdur. İnfekte kişilerde gastrik mukozalarına yerleşerek ciddi rahatsızlıklara yok açar. Hastalığın tedavi edilmediği durumlarda yaşam boyu sürmesine hatta kronik hastalığa dönmesine sebep olur.
Atrofi varlığı ve Gastrit farklı hastalıkların oluşma riskini arttırır. Bu durum mide kanseri, peptik ülser, duodenal ülser gibi hastalıklara neden olabilir. Vücudun ihtiyaç duyduğu maddelerin eksikliğinde de oluşabilir.
B12 vitamini, demir eksikliği, magnezyum ve kalsiyum eksikliği gibi karşımıza çıkar. 30 EIU üzerindeki bulunan antikor seviyesindeki durumlarda kişide helikobakter infeksiyonunun görülme riski vardır. Bunun için daha detaylı inceleme yapmak ve doğru teşhis koyabilmek için hastanın HPSA testi, yaptırması gerekir.
Her şeyden önce doktor tarafından gerçekleştirilecek olan tedavi için hastanın alerjik durumu hakkında bilgi sahibi olunur. Durum değerlendirmesi yapıldıktan sonra hastanın HPSA testi, için uygun olup olmadığına bakılır.
Daha sonra hastanın uygunluk göstermesiyle birlikte gerekli olan çalışmalar başlatılmış olur. Test gerçekleştirilmeden 6 saat öncesinde hastanın yemek yemeyi, sıvı tüketmeyi kesmesi gerekir. Sıvı tüketimi ile sigara tüketimini yaklaşık olarak testten bir saat önce kesmesi gerekir.
Test gerçekleştirilmeden önceki iki haftalık süreçte, doktorun vermiş olduğu talimatlara uyması gerekir. Mide ilacı, antibiyotik gibi ilaçların kullanımına ara verilmesi gerekir. Böylelikle test doğru sonuçlar vererek, daha kısa süre içinde gerçekleştirilmiş olur.
Hastaya yapılan test yaklaşık olarak 40 dakika sürer. Bu durum hastanın durumuna ve göstermiş olduğu reaksiyonlara göre değişkenlik gösterebilir. Daha sonra gerçekleştirilen HPSA testi, laboratuvar ortamına gönderilerek, incelenmeye alınır.
Hastanenin yoğunluğuna göre rapor sonuçlarının alınmasında değişkenlik görülebilir. Fakat bu süreç iki gün içinde gerçekleştirilmiş olur. Test yapıldıktan sonraki iki gün içinde sonuçların alınması mümkündür.
Yapılan test sonucunda hastaya uygun olan tedavi yöntemleri uygulanmış olur. Daha sonrasında tedavi sürecini takip edebilmek için tekrardan hastaya test yapılmasında bir sorun yoktur. Bunun için ilk test yapımından sonraki 6 hafta sonunda test yapılabilir.
Günümüzde kamu ve özel hastanelerden sınırsız hizmet alınabilir olduğunu görebiliyoruz. İşlemlerin daha hızlı gerçekleşebilmesi için bazı durumlarda özel hastaneye başvurulur.
Buradan alınan hizmetin kamu hastanesine göre daha kısa sürede işlemleri gerçekleştirmiş olur. Acil ve ihtiyaç durumunda hastanın bekleme gibi bir durumu söz konusu değilse özel hastanelerde HPSA testi, yaptırması önerilir. Yapılan test hakkında her zaman merak edilen bir konu vardır.
hpFiyatlandırma bilgisine rastlamak mümkün değildir. Bu yüzden hep fiyat bilgisi alabilmek için araştırmalar yapılır veya başkalarından bilgi alınmaya çalışılır.
Böyle durumlarda HPSA testi, fiyatı hakkında kesin bir bilgiye rastlamak mümkün değildir. Çünkü hastanelerin çeşitli sebeplerden dolayı belirlemiş oldukları fiyat bilgisi mevcuttur. Bu fiyat bilgisi hastanelere göre çeşitlilik göstermesinden dolayı hep farklı fiyatlara denk gelinir.
Test fiyatı hakkında daha detaylı bilgiye rastlamak için mutlaka ilgili hastanelerle iletişime geçilmesi ve bilgi alınması önerilir. Hpsa testi fiyatları 2025 hakkında bilgi almak için bizlere hemen ulaşın.