Ekokardiyografi

Ekokardiyografi nedir?

Ekokardiyografi işlemi kalp ile ilgili her türlü işlemi yapan bir cihaz  sayesinde gerçekleşir. Bu işlem sayesinde kalpte olan tüm kalp rahatsızlıkları ortaya çıkaran ekokardiyografi ile görüntü ve kayıt alınmasını sağlar.

Ekokardiyografi Hangi Hastalıklarda Kullanılır?

Ekokardiyografi kalp rahatsızlığı kalp krizi kalp kasları kalp odaları sorununda doğuştan olan kalp sorunlarında kalp yetmezlikleri kalp içi kitlelerinde kullanılır. Bunun yanında kalp kontrolü rutinini yapmak için de bu cihaz kullanılır.

Ekokardiyografi Nasıl Uygulanır?

Ekokardiyografi işlemi için hasta sol tarafa yatırılır. Daha sonra hastanın göğsüne sürülen jel ile cihaz hastanın göğsünde dolaşır. Bu işlem kardoloji doktoru tarafından yaptırılır ve kalp ile ilgili her türlü sorun ya da sıkıntı çıkmaz.

Ekokardiyografi Fiyatı 2024 Ne Kadar?

Her sene güncellenen ekokardiyografi fiyatları oldukça uygun fiyatlardır. Bu fiyatları güncel olarak alabilir hastane danışmanları ya da ekolojik danışanlar tarafından fiyatları sizlere belirtilir.

Ekokardiyografi Ağrılı Bir Yöntem midir?

Hiçbir ilaç tedavisi kullanılmadan rahatça yapılabilen bu işlemde radyasyon yayma işlemi olmadığı için güvenli bir şekilde yapılır. Dikişsiz kesme işlemi olmadan yapılan bu işlemde acısız ağrısız bir şekilde kolayca yapılır.

Ekokardiyografi Güvenli Bir Test midir?

Oldukça güvenli olan bir işlem olan ekokardiyografi için gönül rahatlığı ile yapabilirsiniz. Hiçbir sıkıntı sorun çıkmayan bu işlemde radyasyon ya da olumsuz ilaç tehtiti oluşturmaz.

Ekokardiyografi Radyasyon Yayar mı?

Bu işlem hiçbir şekilde radyasyon yaymaz. Radyasyon yaymadığı için de hamilelere çocuklara yeni doğanlara kadar her yaştan ve sorundan kişilere uygulanabilir.

Ekokardiyografi Cihazı Ses Çıkarır mı?

Ekokardiyografi işlemi yapılırken hiçbir şekilde cihazdan ses çıkmaz. Bu yüzden de özellikle çocuklar tarafından oldukça rahat bir şekilde tercih edilir. Ses çıkarmadığı için de işlem sırasında herhangi bir korku ya da panik oluşturmaz.

Ekokardiyografi İçin Ön Hazırlık Gerekir mi?

Bu işlem için detaylı bir ön hazırlık gerektirmez. Yapılması gereken rahat kıyafetler giyilmesi ve ekokardiyografi işlemi sonrası oluşacak tüm bilgi ve detayları doktorunuza verip önceden kalp rahatsızlığı gibi sorunlar yaşadıysanız doktorunuza söylemeniz gerekir.

Ekokardiyografi Raporunda Neler Bulunur?

Bu raporda kalp ile ilgili her detayı rahatlıkla görebilirsiniz. Kalp zarı etrafını kalp odacıklarını kalp durumunu kalbin pompalama gücünü kalp rahatsızlıklarını detaylı bir şekilde görebilirsiniz.

Ekokardiyografi Raporu Nasıl Değerlendirilir?

Ekokardiyografi işlemi ekoloji doktoru tarafından yapılır. Yapılan bu işlem de ilk önce tüm detaylar rapor halinde inceleyecek olan doktora getirilir ve doktor sayesinde bu da tıbbi bir rapor olarak yazılır.

Çocuklara Ekokardiyografi Nasıl Çekilir ?

Bu işlem sadece yetişkinlere yapılmakla kalmaz çocuklara da yapılan bir işlemdir. Çocuklara yapılan bu işlem zor değildir. Çocukların odası ile yetişkinlerin odası birbirinden ayrı olup çocukların dikkatini çekecek materyaller ve buna benzer ilgi çekecek eşyalar olur. Çocukların çok rahat giyinmesi ve korkmamaları sağlanır.

Çocuklarda Ekokardiyografi Öncesi Ön Hazırlık Gerekir mi?

Bu işlem çocuklarda hafif olsa da sedasyon yapacağından sıfır ile üç aylık bebeklerin işlemden önce üç saat kadar mama ya da süt içmemesi gerekir. Üç ila altı aylık arasındaki bebeklerin de altı saat önceden mama ya da süt içmemesi gerekir.  Yine de bu konunun detaylı olarak sorulması gerekir.

Çocuklara Ekokardiyografiyi Kim Yapar?

Bu işlemleri çocuk da olsa gençte olsa yaşlı da olsa alanında uzmanlaşmış olan kardiyoloji uzmanları tarafından yapılmaktadır. Her yaştaki alanın kardoloji uzmanı ayrıdır.

Stres Ekokardiyografi Nedir?

Bu işlemde öğrenilmesi amaçlanan durum kalbe gelen damarlarda sıkıntı olup olmadığı tıkanıklık olup olmadığı ya da kalp krizinde veya geçirilen olumsuz durumlarda tedaviye ya da ilaca ihtiyaç olup olmadığını öğrenmek için kullanılır.

Stres Ekokardiyografinin Süresi Nedir?

Bu işlemin süresi oldukça uzun sürmeyip yarım saat ile bir buçuk saat arasındaki farklılık gösterir. Genelde bir saat olan ekokardiyografi işlemi bu süre zarfında son bulur.

Stres Ekokardiyografi Sırasında Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Yanma sıcaklanma daralma karıncalanma gibi oluşan durumlar ilaç tedavisinde genelde ortaya çıkar. Bunun haricinde çene kol gibi bölgelerde ağrı hissedilirse direk doktora başvurması gerekir.

Stres Ekokardiyografi Nasıl Yapılır?

Bu işlem kalbin stresini ölçmek için yaratılacak olan ses dalgalarını ölçmek için kullanılır. Kalpteki iş yükünü azaltmak için yapılan bu işlem de ağrı sancı işlemi kesinlikle yapılmaz.

Stres Ekokardiyografi İçin Ön Hazırlık Gerekir mi?

Bu işlemde ilk olarak kişinin kendisini rahat ettirecek kıyafet ve ayakkabı giymesi gerekir. Daha önce kalp ile yaşadığı sıkıntıları doktora söylemeli ve işleme aç olarak gidilmelidir.

Stres Ekokardiyografi Sırasında Verilen İlacın Türü Nedir?

Ekokardiyografi işleminde verilen ilaç sıvı olup damar yoluyla verilen bir ilaçtır. Korkutucu ve yan etkisi olan bir ilaç değildir.

Stres Ekokardiyografi Sonrasında Hemen Eve Gidilebilir mi?

Bu işlem yapıldıktan sonra iki saat ila altı saat kadar sonra eve gidilir. Dikkat edilmesi gereken kurallara yine dikkat edilmelidir.

Transtorasik Ekokardiyografi Nedir?

Kalp yapısını ve kalbin içeriğini inceleyen sisteme transtorasik Ekokardiyografi işlemi adı verilir. Kalp ile ilgili her işleme bu yöntem ile de kullanılır.

Transtorasik Ekokardiyografi Hangi Hastalıklarda Kullanılır?

Bu işlem de ekokardiyografi işlemi gibi kalbin yapısı içeriği kalpte olan sorunlar odacıklar gibi iç kitleler dış kitleler doğuştan olan sorunlar gibi hastalıklarda kullanılır.

Transtorasik Ekokardiyografi Ne Kadar Sürer?

Bu işlemin yapılış süresi otuz dakika ile kırk dakika gibi bir sürede yapılmaktadır. Bu süre zarfında işlem yapılır.

Transtorasik Ekokardiyografi Nasıl Yapılır?

Hasta sol tarafına yatırılır ve göğsüne üç tane elektrikli cihaz takılır. Daha sonra göğsüne jel sürülerek işleme başlanır. Ekranda çıkacak olan görüntü ve tüm bilgiler çıkar.

Transtorasik Ekokardiyografi Radyasyon Yayar mı?

Hiçbir acısı ağrısı olmayan bu işlem de radyasyon yayma gibi bir durumu kesinlikle söz konusu değildir. Hamilelerde ya da yeni doğan çocuklarda da bu işlem rahatlıkla kullanılır.

Trans Özofegeal Ekokardiyografi Nedir

Bu işlem göğüs kafesindeki diğer organları incelemek için kullanılır. Bu organlara salınan cihaz ile rahat bir şekilde görüntü ve işlem alınır.

Trans Özofegeal Ekokardiyografi Nasıl Uygulanır?

İlk önce sıkılan anestezi ile kişinin boğazı uyuşturularak işleme başlanır. Daha sonra İnce bir tüp yutaktan kalbe doğru salınır. Riskli olmayan bu işlem kolay bir şekilde halledilir.

TEE Raporu Kaç Dakika da Hastanın Elinde Olur?

İşlem bittikten sonra görüntü ses kayıt gibi tüm işlem ve raporlar kişinin iki saat sonra elinde olmaktadır.

TEE Tetkiki Ne Kadar Sürmektedir?

Bu işlem süresi kişiden kişiye değişse de yarım saat ila bir saat ara ila yapılmaktadır. Özellikle yarım saat süren bu işlem uzun sürmez.

TEE Tetkiki İçin Ön Hazırlık Yapılmalı mi?

Bu işlemde altı saat kadar önceden yemek yemeye ek ve kişi aç olacaktır.  Eğer ilaç kullanılıyorsa ya da herhangi bir rahatsızlık önceden ya da sonradan varsa bu doktora söylenmelidir.

TEE Tetkiki Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Bu işlem sonrasında kişinin sersemlik hali olduğu için yalnız kalmaması ve iki saat boyunca yemek yememesi gerekmektedir.