Albumin Testi

Albumin testi, kaliteli bir laboratuvar ortamında gerçekleştirilen doğrudan kan ve idrara yönelik olarak uygulanır. Dolayısıyla albümin testi en büyük özelliği ise, rutin bir biçimde gerçekleştirilen sağlık taraması sırasında uygulanmasıdır.

Bu testin temel amacı ise, özellikle karaciğer ve böbrek gibi organların hastalıklı olup olmadığı ve doğru beslenme durumunun analiz edilmesini kapsar. Bu bakımdan albümin testi bireylerin genel sağlığı açısından son derece önemlidir.

Bu test geçmişten günümüze kadar ülkemiz genelinden kesintisiz ve garanti kapsamında gerçekleştiriliyor. Özellikle özel sağlık merkezleri üzerinden uygun fiyat tarifesi üzerinden sunuluyor. Bu doğrultuda sağlık merkezi resmi web sitesi üzerinden de hafta içi 5 gün boyunca online olarak randevu oluşturulabilir.

Albumin Nedir?

Albumin, karaciğer organı tarafından sentezlenen ve kanın içerisinde en çok yer alan bir protein türüdür. Bu sebeple bu protein organ ve dokular arasında gerçekleştirilen kan transferlerinde büyük bir önem arz ediyor. Bu bakımdan albumin testi önem arz eder.

Albumin Ne İşe Yarar?

Albumin değerinin yüksek ve düşük olması birçok sebeplere bağlıdır. Dengesiz beslenme, yetersiz uyku gibi birçok etkenler albümin testi yaptırılmasına sebep olabilir. Albumin önemli bir proteindir. Bu nedenle beden içerisinde sağlıklı kan akışı meydana gelmesindeki en temel göreve sahip olan öğeler arasında yer alıyor.

Albumin yetersiz olması beraberinde düzensiz kan akışı meydana gelmesine neden olur. Bu da albumin testi yaptırılmaması halinde çeşitli sağlık sorunlarının dahi oluşmasına sebebiyet verebilir. Albumin büyük protein moleküllerinin kılcal damarlarda olduğu gibi özellikle dar alanda kolayca geçiş yapmasına destek olan proteinlerdir.

Albumin Testi Nedir? Nasıl Yapılır?

Merak edilen albümin testi bilinenin tam aksine pratik bir şekilde gerçekleştiriliyor. Fakat bu testten başarılı sonuçlar alınması açısından kaliteli sağlık merkezi seçilmelidir.

İnternet dünyasında birçok amatör türünden sağlık merkezleri siteleri yer alıyor. Bu tarz siteler üzerinden kaliteli test yaptırılması mümkün değildir. Albumin testi bireylerin genel sağlığının kontrol edilmesi amacıyla gerçekleştirilir.

Bu test sarılık, hipofiz bezi sorunları, mide bulantısı, mide ağrıları, göz kararması, göz kapağı şişmesi, karın şişmesi, karın ağrısı ve daha birçok sağlık sorunları belirtilerinde de kullanılıyor.

Albumin testi doğrudan laboratuvarda ilgili teknisyen ekipler tarafından gerçekleştiriliyor. Bu testte bireyin ilk olarak 8 saat boyunca aç karna sahip olması gerekiyor. Bu aşamada koldan alınan kan numunesi üzerinden albumin testi gerçekleştirilir.

Albumin Testi Neden İstenir?

Albumin testi birçok nedenlerden dolayı talep edilir. Bireylerde uyku ve beslenme sorunları, baş dönmesi, mide ağrısı, kan düzensizliğine bağlı olarak fiziksel, ruhsal ve zihinsel huzursuzluklar gibi birçok nedenlerden dolayı albümin testi istenebilir.

Albumin testi talep etmek artık daha kolaydır. Kurumsal sağlık merkezi web sitesinden online olarak da test randevunuzu oluşturabilirsiniz.

Albumin Normal Değeri Nedir?

Albumin yani albumin testi normal değerleri en çok merak edilen ayrıntılar arasında yer alıyor. Kanın içerisinde en çok plazma proteine sahip olan tek öğe albümindir. Bu öğe sayesinde kan akışını sorunsuz ve sağlıklı bir biçimde gerçekleşir.

Bununla birlikte bu protein kılcal damarlarda geçmeyecek oranlarda büyük proteinlerin meydana getirdiği onkotik basınç sayesinde proteinlerin söz konusu alandan sağlıklı bir biçimde geçişini sağlar.

Bu kapsamda özellikle yüksek tansiyon ve diyabet gibi kronik türünden sağlık sorunlarının hasıl olmasını önler. Albumin düzeyi gerçekleştirilen laboratuvar testleri ile kan ve idrar ölçümü olmak üzere toplamda 2 farklı biçimde ölçümü gerçekleştirilebilir.

Albumin referans aralığı kan düzeyinde yetişkin bireylerde 3.4 ila 5.4 g/DL, idrar içerisinde normal albümin değeri ise 0 ila 8 mg/DL oranındadır.

Albumin Testi Niçin Yapılır?

Albumin testi birçok sağlık sorunlarının tespit edilmesinde uygulanabilir. Bunlar arasında epilepsi, baş ağrıları, karın ağrısı, mide bulantısı, bağırsak ağrıları, idrar renginde değişim, sindirim ve karaciğer rahatsızlıkları, ödem, ayak ve kollarda ödem ve daha birçok durumlarda bu güvenilir test uygulanabilir.

Albumin testi bazı durumlarda dengeli beslenmenin devam edip etmediği ve buna bağlı olarak sağlık sorunları belirtileri meydana gelip gelmediğinin tespit edilmesinde de uygulanabilir. Ayrıca bazı durumlarda ise yalnızca bir sağlık taraması olarak da uygulanabilir. Dolaysıyla albumin testi çok amaçlı olarak uygulanabiliyor.

Albumin Düşüklüğü Nedir?

Laboratuvar ortamında yapılan referans ölçümlerinde albümin düzeyinde düşüklük olmasına albümin düşüklüğü adı verilir. Bu durumda albumin testi düşük çıkması birçok hastalık belirtileri görülebilir.

Göz kapaklarında güçsüzlük, halsizlik, mide bulantısı, vücudun çeşitli kısımlarında ödem gibi olumsuzluklar hasıl olabilir. Bunlar aynı zamanda albümin düşmesinin belirtileridir. Gece sıklıkla idrara çıkılması,idrar renk tonunda değişim gibi durumlar da albümin düşüklüğünün belirtileridir.

Albumin Düşüklüğü Belirtileri Nelerdir?

Albumin düşüklüğü birçok belirtileri söz konusudur. Bunlar arasında halsizlik ve genel yorgunluk, mide bulantısı, kusma, ateş, karın ağrısı, vücudun çeşitli bölgelerinde şişlik, baş dönmesi, iştah kaybı, ani kilo kaybı, uyku problemleri, düzensiz beslenme, ruhsal yönden gerginlik gibi birçok belirtileri görülebilir. Bu belirtilerden herhangi biri görülmesi durumunda sağlık merkezine başvurularak mutlaka albümin testi yaptırılmalıdır.

Albumin Yüksekliği Nedir?

Albumin yüksekliği albümin düşüklüğüne göre çok daha ender olarak görülen bir problemdir. Bu sorun daha çok sıvı eksikliğinden kaynaklanabiliyor.

Gün içerisinde aşırı terleme, ishal, kan sulandırıcı çeşitli tıbbi ilaçların kullanılması gibi birçok faktörlere bağlı olarak albümin yüksekliği meydana gelebilir. Ayrıca diyabet problemi de albümin düşmesine sebep olduğu gibi albümin yükselmesine de sebep olabiliyor.

Albumin yükselmemesi açısından gün içerisinde en düşük 1,5 litre su düzenli olarak tüketilmeye özen gösterilmelidir. Albumin yüksekliğinin temel belirtileri ise, halsizlik ve genel yorgunluk, ağız kuruluğu, karın ağrısı, baş dönmesi, mide bulantısı, kemiklerde sızı hissi, gün boyu sık olarak idrara çıkma isteği gibi birçok belirtiler görülebilir.

Albumin Yüksekliği Belirtileri Nelerdir?

Albumin yüksekliği belirtileri ayrıca kişiden kişiye değişebilir. Bu belirtiler bazı hastalarda erken sürede ortaya çıkabildiği gibi bazı hastalarda geç zamanlı görülebilir. Albumin yüksekliği belirtileri yukarda belirtmiştir. Dolaysıyla bu belirtilerde hemen doktora başvurularak albumin test yaptırılması tavsiye edilir.

Albumin Testi Fiyatları 2024

Albumin testi fiyatları 2024 hakkında bilgi almak için bizlere hemen ulaşabilirsiniz.