TOXOPLAZMA IGG testi, hamilelik döneminde kanda gondii parazitin olup, olmadığını tespit edebilmek ve teşhis koyabilmek için yapılmaktadır. Anne adaylarında kanın içinde TOXOPLAZMA enfeksiyonuna özgü antikorlar aranmış olur.
Bu test sayesinde daha önce kişinin bu enfeksiyonu geçirip, geçirmediği hakkında ve o tarihlerde parazit taşıdığına dair bilgiler edinilir. Ortaya çıkan belirtiler sonucunda uzman hekime başvurulması gerekir.
İhmal edilmemesi gereken ve ciddi bir rahatsızlık olduğunu bilmenizde fayda vardır. Belirtiler arasında baş ağrısı, bulanık görme durumları, lenf bezlerinin şişmesi, hafif ateş olacak şeklinde görülür. Bunun için mutlaka TOXOPLAZMA IGG testi, yaptırmış olmanız gerekir.
Herhangi bir zamanda veya hamilelik sürecinde kişinin maruz kaldığı durumlardan biri oluyor. Yapılacak olan TOXOPLAZMA IGG testi oldukça basittir. Hastanın vereceği bir tüp numune kan sonucunda işlem laboratuvar ortamında gerçekleştirilmiş olur.
Ayrıca verilen alının içinde IGM ve IGG antikorlarla incelenmiş olur. Bu antikorlarda IGG; daha önce kişinin hastalığı geçirdiğine dair belirtilerin olduğu yönünde inceleme yapılır. IGM ise; hastalığın geçirilmesi sonucunda vücutta yer alan aktif enfeksiyonların belirtilerini incelemeye yardımcı olur.
TOXOPLAZMA IGG test, sonucunda IGG pozitif ve IGM negatif çıkarsa; kişide enfeksiyon bulunmadığı ve daha öncesinde bu hastalığı geçirdiğine dair enfeksiyonlara rastlandığı görülür. Pozitif değerin sonuçlanması bazı durumlarda ömür boyu sürecek olan bağışıklığın kazanıldığına da işaret eder.
IGG negatif ve IGG pozitif çıkmasında; gebelik sürecinde aktif enfeksiyona rastlandığı ve en kısa zamanda tedavilerin başlatılması gerektiğine işaret eder. Eğer her iki durumda da pozitif değere rastlanırsa testin tekrardan yapılması gerekir.
Yapılan test sonrasında son ili yıl içinde hastanın enfeksiyonu geçirdiğine ve yeni enfeksiyonların oluşumuna rastlanır. Bu durum genelde yapılan TOXOPLAZMA IGG test ile yorumlanabilir.
Gerçekleştirilen birçok testte tahlillerde kişinin aç karnına işlemi gerçekleştirmesi gerektiği durumlar mevcut oluyor. Bu gibi durumlarda laboratuvar görevlileri tarafından bu konuda bilgilendirme yapılır.
Burada tespit edilecek enfeksiyonlar için kişinin test öncesinde alkol sigara tüketmemiş olması gerekir. Yapılan TOXOPLAZMA IGG test, öncesinde hastanın aç karnına işlemi gerçekleştirme zorunluluğu aranmaz.
Fakat bazı durumlarda değişkenlik gösterebilen bir konu olduğu için mutlaka uzman hekim ya da laboratuvar görevlisi tarafından detaylı bilgi almaya özen gösterin.
Ortaya çıkmış olan belirtilerin kişiden kişiye değişkenlik göstermesi ve bazı durumlarda kendini belli etmeden vücutta yerini almış oluyor. Böyle durumların önüne geçebilmek için mutlaka TOXOPLAZMA IGG test, yapılarak değerlendirilmelidir.
Bazen hastada belirtinin görülmediği durumların göz önünde bulundurulması daha sağlıklı kararların alınmasına yardımcı olacaktır. Fakat bazı durumlarda görülen belirtiler arasında; yorgunluk, ateş, vücut ağrısı, baş ağrısı ve lenf düğümlerinde meydana gelen şişkinliklerdir.
Bağışıklık sisteminde meydana gelen zayıflıktan ötürü semptomların şiddetli bir şekilde görüldüğüne denk gelinir. Özellikle bu durum AIDS, HIV, organ nakli yapılması, kemoterapi gören hastalarda şiddetli bir şekilde görülebilir. Belirtiler sonucunca zaman kaybetmeden TOXOPLAZMA testini gerçekleştirilmesi gerekir.
Bu rahatsızlık sadece hamilelik dönemleri için geçerli değildir. Normal yaşam şartlarında insanlar farklı dönemlerde ve zamanlarda TOXOPLAZMA gondii paratizine maruz kalabiliyorlar. Bu durum ortaya çıkan enfeksiyonların belirtileri sonucunda meydana gelir.
Diğer hastalıklarla aynı özellikleri göstermesiyle birlikte bazı durumlarda fark edilemeyebilir. Ancak hamilelik döneminde bu durum daha farklı şekilde görülebilir ve fark edilebilir.
Gebelik dönemlerinde TOXOPLAZMA enfeksiyonunun geçirilmesiyle birlikte hastalığın bebeğe geçme oranı yüksektir. Aynı hastalık bebekte de yaşanabiliyor. Hem annede hem de bebekte sağlık sorunlarının oluşmasına neden olabilir.
Ortaya çıkan belirtiler sonucunda TOXOPLAZMA IGG test, yapılması gerekir. Test sayesinde daha kesin sonuçların elde edilmesi mümkündür. Bu sayede uzman hekim daha sağlıklı ve doğru tedavi yöntemleri uygulamış olur.
Bu durumda genel olarak hamilelik sürecinden önce ve sonrasında gerçekleştirilmesi gereken test grubudur. Bu test grubu sayesinde kişinin enfeksiyon taşıyıp taşımadığı hakkında ayrıntılı bilgiye sahip olunur.
Eğer kişi bu durumun 40 hafta sonrasında gerçekleştirmişse bu süreç risk taşır ve farklılık göstermeye başlar. Bu yüzden mutlaka rutin sağlık kontrollerinin gerçekleştirilmesi ve ortaya çıkan rahatsızlıkların önlenmesi gerekir.
Dikkat edilmesi gereken durumlara ve sağlık hijyenine dikkat edilmesi gerekir. Dikkat edilmesi halinde gerçekleştirilen TOXOPLAZMA IGG test, pozitif sonuçlanma durumları vardır.
Böyle durumlarda korkuya ve endişeye kapılmamak gerekir. Enfeksiyon her zaman bebeğe geçecek anlamına gelmez. Bunun için daha dikkatli olmak ve düzenli olarak doktor kontrollerinin gerçekleştirilmesi gerekir.
Bütün sağlık kuruluşlarında kadın doğum merkezlerinde gerçekleştirilen testlerden biridir. Hamilelik sürecinin kontrol altına alınması ve bu süreç içinde hamilelerin daha sağlıklı bir şekilde hayatlarına devam etmeleri için TOXOPLAZMA IGG testi, uygulanır.
Yapılan test çok fazla hastanede gerçekleştirildiğinden dolayı pek fiyat bilgisine rastlamak mümkün olmuyor. Yapılan test hakkında detaylı bilgi alabilmek adına mutlaka güvenilir ve başarılı hastanelerin araştırılması gerekir. Böylelikle doğru ve net bilgiler elde edersiniz.
Ayrıca testlerin yapılacağı hastane ile iletişime geçerek, fiyat konusu hakkında bilgi edinebilirsiniz. Bu sizin için oldukça pratik bir yöntem olacaktır. Toxoplazma igg testi fiyatları 2024 hakkında bilgi almak için bizlere hemen ulaşabilirsiniz.